Бившият халф на Ювентус - Клаудио Маркизио не отхвърли възможността да се насочи към треньорското поприще. 33-годишният футболист е без отбор от лятото, след като разтрогна с руския Зенит Санкт Петербург. Преди това той игра 12 години за италианския доминатор
Ювентус, чийто юноша е. С екипа на "бианконерите" той е спечелил 16 трофея, като сред тях блестят седем титли в Серия А и 4 купи на Италия.

"Не изключвам нищо, но все още не съм взел категорично решение", казва Маркизио пред "Дейли Мейл". Освен това той споделя, че е имало интерес през годините към него от английски отбори, но е останал предан на "Старата госпожа".

"Лампард и Джерард ми бяха идоли, така че често гледах първенството на Англия. Ритъмът на играта, физическата подготовка на играчите, атмосферата на техните мачове винаги ме изумяваха. Можех да играя във Висшата лига, ако не бях мечтал да продължа цялата си кариера в Ювентус. Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси имаха интерес към мен, но преговорите така и не стигнаха до финалния етап", разкри Маркизата.