Бившият полузащитник на Ювентус Клаудио Маркизио си припомни някои от славните мигове и големите разочарования в състезателната си кариера. Бившият италиански национал даде пресконференция, на която потвърди за раздялата с футбола.

"Спечелих много трофеи, осъществих мечтата си да играя футбол и сега дойде време да си тръгна. През последните месеци главата ми си работеше както преди, но тялото не ме слушаше вече. Мога да играя и до 40 години, но трябва да пазя репутацията си", каза 33-годишният Маркизио.

"Съжалявам, че не успях да спечеля Шампионска лига с Юве и Евро 2012 с Италия. Това се двете големи разочарования в моята кариера. Много ми се иска да преиграем финала в Шампионска лига срещу Барселона през 2015 година. Даже не целият мач, а само второто полувреме", коментира бившият халф.

Едни от най-паметните моменти са мачовете с Юве в Серия Б. Останахме само бойци, които не напуснаха отбора в този труден момент и спечелиха първенството във втория ешалон. Не се интересувах в коя дивизия играе Юве, исках просто да нося тази фланелка", разказа Маркизио.