Бившият старши треньор на световния шампион Италия Марчело Липи сподели, че може да прекара лятото в риболов, тъй като няма оферти за работа.

Специалистът си почива от края на Световното първенство миналата година, след като грабна най-голямото отличие във футбола.

Сега обаче той иска да се завърне към активния спорт, но това може да се окаже проблем.

„Както изглежда е много вероятно да прекарам лятото на плажа, а не на тренировъчен лагер,” сподели Липи пред „Ла Република”.„Искам да започна нова работа само когато съм сигурен, че условията са добри за мен, а в момента няма такова предложение.”

Липи бе свързван с редица от големите европейски клубове, но на снощния приятелски двубой между Манчестър Юн и Европа ХІ на „Олд Трафърд” си пролича най-основния му проблем. „Това е езика,” добави Липи. „Джанлука Виали бе там, за да ми помага с английския, но предпочитам да избягвам офертите от чужбина по тази причина.”

Липи коментира и положението в Серия А, като заяви, че Серия А все още е едно от най-големите първенства, въпреки проблемите през последната година.

„Интер доминират и напълно заслужават да спечелят Скудетото,” добави той.

„Те доказаха, че са по-силни от Валенсия в Шампионската лига, и бяха елиминирани, тъй като допуснаха голове в домакинския си мач.”

„Милан се чувства по-добре в Шампионската лига, отколкото в първенството, докато Рома играе страхотно и изнесе футболна лекция на Лион…”

Марчело Липи даде своите прогнози и за Златната топка: „Има само три имена, които мога да назова – Златан Ибрахимович, Франческо Тоти и Кака.”