Селекционерът на Италия Роберто Манчини отправи някои критики към отбора след победата над Финландия с 2:1 миналата вечер, която запази 100-процентовия актив на Скуадра Адзура в квалификациите за Евро 2020.

В Хелзинки четирикратните световни шампиони допуснаха изравнителен гол в 72-та минута, но все пак успяха да стигнат до успеха, като по този начин записаха 36-ти пореден мач без загуба в квалификации за Европейско първенство.

"Имахме малко проблеми, които сами си създадохме. Контролирахме събитията, но много елементарно загубихме топката. Като цяло момчетата се справиха добре, въпреки че при 1:1 имаше няколко опасни момента", коментира след срещата Манчини.

"Трябва да се опитаме да подобрим играта си, подобни тежки мачове ще ни направят по-силни. За нас е положително, че доминирахме далеч от дома и при това, след като направихме пет промени в състава от последния мач. Това показва, че имаме много талантливи играчи, от които да избираме", допълни треньорът на Италия.

На 12 октомври Италия приема Гърция и при победа може да си осигури класиране за финалите на Европейското първенство.

"Следващият мач може да ни донесе място на Евро 2020, така че се надяваме Стадио Олимпико да е пълен, точно както беше на Мондиала през 90-та година, когато бяхме млади", каза още Манчини. /БГНЕС