Треньорът Роберто Манчини направи сензационно изявление след отпадането от Ливърпул на осминафиналите на Шампионската лига и обяви, че ще напусне Интер в края на сезона.

„Искам да разкрия нещо. Искам да го кажа ясно, за да избегна всякакви полемики. В края на сезона ще прекратя договора и ще напусна Интер”, шокира Манчини, който има контракт с миланския гранд за още четири години.

„Това ще бъдат последните ми два месеца на скамейката на Интер и се надявам да завърша добре, като спечеля Скудетото и Купата на Италия.”

„Решението вече беше съобщено на играчите в съблекалнята след края на мача. Това решение щеше да бъде взето, дори да бяхме спечелили. То не е направено заради загубата тази вечер”, уточни треньорът на нерадзурите.

Роберто Манчини пое Интер на 1 юли 2004 година и стана шампион два пъти - през 2006 и 2007 година, освен това спечели Купата и Суперкупата на Италия през 2005 и 2006 година.

През тази година нерадзурите са начело в Калчото убедително вървят към трета поредна титла. Вероятната причина за оттеглянето на Манчини е разочарованието от посредственото представяне в Шампионската лига.