Ливърпул не поднесе подарък за 100-годишния юбилей на Интер и победи нерадзурите с 1:0 на реванша в Милано и с общ резултат 3:0 стана четвъртият английски тим класирал се за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Още в шестата минута Хулио Крус можеше да открие за домакините и да направи интригата в двубоя още по-голяма, но Пепе Рейна фамозно спаси.

В 28-ата минута след груба грешка на Естебан Камбиасо Фернандо Торес можеше да отбележи за червените, но пропусна.

Точно половин час след началото на срещата Крус пропиля най-чистото положение в срещата, след като бе изведен на отлична позиция от Златан Ибрахимович, но вместо да подаде на непокрития Деян Станкович, стреля покрай гредата в аут.

Два минути преди почивката Крус имаше нов шанс, след като Дъглас Майкон попиля Фабио Аурелио и подаде на аржентинеца, но неговият удар с пета бе спасен от вратаря на гостите.

Само пет минути след началото на второто полувреме Никола Бурдисо получи втори жълт картон от норвежкия рефер Том Хенинг Йоребйо за нарушение срещу Лукаш Лейва и бе изгонен, а както и в първия двубой Интер остана с човек по-малко.

В 56-ата минута Златан Ибрахимович нахлу отдясно в наказателното поле на гостите и по земя стреля на сантиметри встрани от вратата на Рейна.

Фернандо Торес бе оставен сам на границата на наказателното поле на Интер в 63-ата минута, обърна се и с точен изстрел вкара топката в долния десен ъгъл на Жулио Сезар и предреши крайния изход от осминафиналния двубой.

11 минути преди края Ибрахимович пропусна да изравни, след като проби отляво и от шест метра стреля високо над вратата на Ливърпул, като секунди по-късно бе заменен от наставника Роберто Манчини с Давид Суасо.

Интер ще се концентрира върху битката за Скудето, за която е убедителен фаворит, а Ливърпул очаква жребия за четвъртфиналите в Нион в петък.


Интер: Жулио Сезар, Санети, Станкович(84-Хименес), Ибрахимович(80-Суасо), Крус, Майкон, Виейра(77-Пеле), Бурдисо, Кабиасо, Ривас, Киву

Ливърпул: Рейна, Хуупия, Джерард, Торес, Фабио Аурелио, Кайт (81-Рийзе), Бабел (61-Бенаюн), Масчерано(87-Пенант), Лукаш Лейва, Карагър, Шкъртел