Старши треньорът на Интер Роберто Манчини сподели, че отборът му не е имал друг избор, освен да се брани, след като остана с 10 души срещу Ливърпул снощи. „Нерадзурите” отстъпиха с 0:2 срещу Ливърпул на английска земя в първи осминафинал в Шампионската лига.

„Притесних се след първия жълт картон, защото в първите десет минути и двамата ни централни защитници бяха санкционирани, а това е доста опасно,” заяви Манчини. „Трябваше да внимаваме повече, защото да играеш с десет души е много трудно. Момчетата ми нямаше какво повече да направят, те се държаха добре, но последните пет минути бяха фатални. Съперникът ни бе силен и ни притисна.”

„Предвид факта, че не се борят вече за титлата във Висшата лига и за ФА Къп, бе разбираемо, че се хвърлят повече в Шампионската лига,” продължи наставникът на италианския тим. „Мисля, че нашият проблем наистина бе играта с човек по-малко, до този момент се държахме много добре, а и първият им гол дойде след рикошет в тялото на Майкон.”

Запитан защо Патрик Виейра не започна като титуляр, Манчини обясни: „Виейра не бе играл много до този момент и щеше да ми е по-полезен през второто полувреме, ако бяхме 11 срещу 11. Затова не го пуснах от началото. Но той се справи добре.”

„Понякога в историята нещата се повтарят. Интер може да вкара три гола, така че да се надяваме, че ще обърнем резултата,” заяви специалистът, визирайки 1965 година, когато „нерадзурите” обръщат Ливърпул след загуба с 1:3 на „Анфийлд”.

Роберто Манчини не можа да даде много информация за контузията на Иван Кордоба, като сподели само: „Знам, че си е обърнал коляното, но все още никой не може да каже с точност какво му е.”