Отборът на Ливърпул успя да изненада в края на двубоя Интер и спечели първата среща от осминафиналите на Шампионската лига с 2:0. Мениджърът Рафаел Бенитес пое глътка въздух след успеха, който поне на този етап му гарантира запазване на престижния пост начело на червените.

Съвсем закономерно отборът домакин – Ливърпул, стигна до победата, след като почти през целия мач не спря да атакува вратата на своя съперник и в крайна сметка успя да я преодолее в 85-та чрез Дирк Кайт и чрез Стивън Джерард в 90-та минута.

Мърсисайдци хвърлиха всичките си усилия да стигнат до добър турнирен резултат на „Анфийлд”, за да улеснят работата си след две седмици в Италия, а това бе подпомогнато от друга страна и от самия съперник, който остана с човек по-малко още в 29-та минута на двубоя. Скандално известният защитник Марко Матераци бе изгонен от съдията, след като получи втори жълт картон за нарушение срещу Фернандо Торес.

Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:0, като през първите 45 минути „нерадзурите” се държаха съвсем равностойно на терена, нещата обаче се промениха през последните 30 минути на срещата.

Така се стигна до 85-та минута, в която Дирк Кайт прати топката в мрежата на Интер, не без помощта преди това на Финан, Пенант и Крауч, който асистира на холандеца.

Пет минути по-късно Стивън Джерард прати кълбото неспасяемо зад гърба на Хулио Сезар, след като стреля изненадващо извън границата на наказателното поле, за да оформи крайното 2:0 в полза на Ливърпул.