Нападателят Джузепе Роси изглежда ще си тръгне от Фиорентина до затварянето на трансферния прозорец в края на месеца. Според информациите от Италия, той е в тежки отношения с наставника Пауло Соуса и се работи по бързата му продажба. 

Вестник "Гадзета дело Спорт" твърди, че със задачата е ангажиран неговият личен мениджър Панталео Корвино, който е и спортен директор на "виолетовите". Единствената пречка обаче е, че няма абсолютно никакъв интерес към него в момента от други отбори. 

Иначе Роси се появи в последните 10 минути на мача на Фиорентина срещу Ювентус от първия кръг на Серия А. През това време обаче не направи нищо за избягване на поражението с 1:2, а освен това медиите забелязаха, че има търкания с наставника си и това наля вода в мелницата, че ще напусне. 

През последните години нападателят се бореше с постоянни травми и в двете колене, което попречи на дейното му участие с виолетовата фланелка. Сега той е напълно възстановен, но пък не може да намери формата си от преди травмите и заова може да се стигне до скорошна раздяла.