Нападателят Джузепе Роси е готов да приеме всяка развръзка на бъдещето си през лятото. Италианецът ще се съобрази с всяко решение на Фиорентина, който държи правата му.

Дребничкият голаджия изкара последните 6 месеца под наем в Леванте, където получи така желания шанс да играе редовно. Той се отчете с 6 гола в 17 срещи от Ла Лига.

„Това бе една позитивна развръзка за него, защото той игра доста повече минути в сравнение с престоя на пейката във Фиорентина. Джузепе вкара 6 гола, така че сме щастливи“, обяви агентът на футболиста Андреа Пасторело.

Роси има още година по договора си с „виолетовите“, които е по-вероятно да му предложат нов. „Не сме обсъждали този въпрос. Всичко зависи от това как двете страни виждат ситуацията на футболни ниво Ако Фиорентина иска да го задържи, може да поговорим за нов договор. Ако такова желание не се появи, тогава ще търсим други опции, като изключваме преподписването“, каза агентът на 29-годишния Роси.

„Да, имаме предложения от други клубове след по-добрия втори полусезон и въпреки, че не спасихме Леванте от изпадане“, добави Пасторело.