Треньорът на Наполи Валтер Мадзари е на път да ядоса сериозно президентът на отбора Аурелио де Лаурентис, след като обяви, че все още не желае да подпише нов договор. Освен това наставникът нападна и реферите в Серия А, като ги обвини, че страдат от „психологическо подчинение“ спрямо топ отборите на Апенините.

Де Лаурентис предложи 3-годишно удължение на контракта, но Мадзари върна офертата. „Нямаме голям проблем във взаимоотношенията помежду ни“, сподели наставникът за собственика на клуба. „Вярвам, че трябва сериозно да обменим мнения с него и, макар и да звучи странно, но може да се окаже позитивно за тима, ако имаме различия помежду си. Така ще можем да се разбираме по-добре. Във всеки случай, нашите сблъсъци винаги са били лишени от симетрия.“

„Да подновя договора си? Не, сега не му е времето. Ако президентът беше предложил, щях да му благодаря, но казах, че искам да мотивирам допълнително отбора, а себе си да сложа на крачка от уволнението, така че е правилно да изчакам. Ще има време и място, за да обсъдим ситуацията в края на сезона“, допълни Мадзари.

„Не съм настроен негативно спрямо съдиите, но в същото време те не бива да ми казват, че не страдат от психологическо подчинение. За да им помогнем да се подобрят, наблюдателите трябва да се уверят, че правилата се прилагат еднакво за всички, без значение кои точно отбори са на терена. Грешки винаги ще има, но изглежда съмнително, когато те винаги са в полза на по-важния тим“, завърши Мадзари.