Агентът на аржентинската звезда на Лацио Мауро Сарате заяви, че неговия клиент иска да остане в римския тим, но президентът на "орлите" Клаудио Лотито призна, че през януари ще се решава бъдещето на голмайстора.

Аржентинецът бе бесен, след като бе заменен в сряда по време на мача с Чезена и се прибра веднага в съблекалнята, което доведе до спекулациите, че нападателят ще иска трансфер през януари.

Президентът Лотито бе попитан за ситуацията, когато бе поканен да говори пред студенти в местен университет.

Лотито заяви: "Дали ще продадем Сарате? Сега сме едва месец ноември и в момента няма проблем. Трансферният прозорец отваря през януари и точно тогава ще говорим".

Агентът на играча, който е и брат на голмайстора - Серхио Сарате, заяви за "lalaziosiamonoi.it": "Аз говорих вчера с Мауро и той беше депресиран, но не заради смяната, а защото Лацио загуби от Чезена. Ние в момента имаме договор с Лацио и не мислим за други алтернативи. Много скоро ще говоря с Лотито и ще се опитам да разбера каква е ситуацията. Не смятам, че има някакъв проблем. Мауро обича феновете на Лацио и иска да остане в Рим! Мисля, че цялата случка от мача с Лацио ще изчезне веднага, тъй като доколкото чувам, той ще започне титуляр в неделя".

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.