Новият стар национален селекционер на Италия Марчело Липи заяви, че новата порода италиански таланти може да възкреси духа от 2006 година и върне страната на върха на международния футбол.

През 2006 година, Липи начело на „скуадра адзура” спечели Световното първенство. След това на негово място дойде Роберто Донадони, но управлението на последния не донесе нищо на Италия и Липи бе повикан отново.

„Не искам да назовавам конкретни играчи, но мога да кажа, че като гледам младите в момента, се чувствам оптимист”, заяви спецът за италианските медии.

„Имаме много добър отбор за под 21 години – един от най-добрите в света”, добави той.

„Наблюдавах наскоро как тези млади таланти прогресират. Сигурен съм, че скоро те ще са основата на мъжкия представителен тим”, продължи тактикът.

„Спечелването на Световното преди две години ще бъде базата, на която ще развиваме отбора, за да изградим една нагласа и психика на победители у момчетата. Берлин беше резултат на две години усилена работа. Всичко трябва да започне оттам, за да създадем един нов национален отбор на Италия”, каза още Марчело Липи.