Ювентус и Фиорентина предложиха очакваната драма в дербито помежду си от първия кръг на Серия А за новия сезон, а мачът ще се помни с първия победен гол на рекордната за торинци придобивка Гонсало Игуаин. Аржентинецът се появи като смяна в 66-ата минута и реши мача с попадение четвърт час преди края, което оформи успеха с 2:1.

Като цяло двубоят не бе изпъстрен с много положения, като и двата състава извлякоха максимума от шансовете си пред противниковата врата. Естествено Юве беше тимът, който диктуваше темпото и упражняваше контрол върху топката, докато „виолетовите“ опитаха да им вгорчат живота с контраатаки и статични положения.

Дебют като титуляр за домакините записа и друго от новите имена – Даниел Алвеш, докато третата значима лятна покупка Миралем Пянич остана неизползвана резерва. Именно играта по фланговете беше най-силното оръжие на „бианконерите“, които можеха да открият резултата само след 4 минути игра. Сами Кедира пропиля страхотен шанс, като се озова на чудесна позиция вътре в наказателното поле, а шутът му прелетя малко над целта.

Германецът се реванши по чудесен начин в 37-ата минута, когато буквално разстреля Чиприан Татарушану. Джорджо Киелини се включи в предни позиции отляво и центрира като по конец, а Кедира връхлетя от втора позиция и изпрати много мощен изстрел с глава. Татарушану докосна топката, но нямаше шанс да реагира.

След паузата надхитрянето между двата състава продължи и в 70-ата минута Никола Калинич смълча „Ювентус Арена“. Йосип Иличич центрира перфектно от корнер, а Калинич надскочи Алекс Сандро и от 6-7 метра с глава не даде никакви шансове на Буфон – 1:1.

Равенството издържа точно 5 минутки. Юве организира опасна атака отляво и Алекс Сандро получи на ръба на засадата, след което се обърна и изведе Кедира абсолютно сам през центъра. Германецът опита шут, който беше блокиран от защитник, ала Игуаин беше на точното място, за да чукне отскочилата топка между Татарушану и близката греда – 2:1.

Фиорентина буквално бе попарен от това попадение и до края не показа никакви признаци на съпротива. Ако не бяха две чудесни спасявания на вратаря срещу Марио Лемина, то разликата можеше да набъбне много по-сериозно.