Наставникът на Интер Леонардо призова играчите си да мислят като легендата във Формула 1 Айртон Сена, ако искат да спечелят шестата си поредна титла в Серия А.

Сена е печелил три титли във Формула 1 с Макларън в края на 80-те и началото на 90-те, но трагично загина през 1994 година на състезанието на пистата Имола.

Бразилският състезател остана в историята с невероятните си качества на пилот и хъс за победа. В този смисъл Леонардо иска отбора му да покаже същия дух и амбиции.

В момента нерадзурите са шести в таблицата на Серия А с девет точки зад лидера Милан, но имат да изиграят и два мача повече от росонерите и могат да стопят преднината им.

„Мислим само за себе си. Няма нужда да правим сметки в момента. Въпреки това е невъзможно за Интер да не мисли за победа. То е заложено в нашето ДНК. Ако Аертон Сена стартираше от 25-а позиция, той никога не се отказваше от борбата за победа”, обясни Леонардо.

„Трябва да мислим само за себе си, а не за евентуалното класиране. Трябва да правим това, което е необходимо и да се борим до край. Това, което се случва в момента с нас е нормално. Не можеш да изиграеш без грешка всичките си 38 мача от Калчото”, коментира наставникът на Интернационале Милано.