Една от легендите на италианския футбол – Луиджи Рива заклейми просташкото поведение на феновете на Скуадра Адзура по време на двубоя срещу България в София.

Тифозите започнаха да мятат бутилки по българската публика, след което изгориха и български флаг. След двубоя трима привърженици от Апенините бяха арестувани, а президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете обяви, че виновниците ще бъдат жестоко наказани.

„Това е първият път, когато преживях вечер като тази с адзурите, а аз по един или друг начин пътувам с националният от 1963 година насам”, разочарован заяви Рива, който бе част от екипа на тима на Мондиал 2006.

„На нас не трябват „фенове” като тези. Ние не сме като тях. Осъждаме всичко, което се случи тук. Да влезеш на стадиона и да видиш мъничкия ъгъл, запазен за италиански привърженици да се изпълва с полицаи със сигурност не е добре.

„По-скоро не бих говорил за това, защото тези хора искат публичност. Истинските фенове на националния отбор легион от милиони и те са добри хора”, каза още италианската легенда.

Луиджи Рива вкарва 35 попадения в 42 мача с екипа на Италия в периода 1965-1974 година и все още е реализатор номер едно в историята на скуадрата. През кариерата си Рива на три пъти става и голмайстор на Серия А.