В неделя Алесандро Дел Пиеро изравни рекорда на Джампиетро Бониперти от 178 гола с екипа на Ювентус в Серия А.

Ето какво заяви легендарният нападател Бониперти, който игра прекара цялата си кариера от 1946 до 1961 година в Юве и в момента е на 82 години, в отворено писмо към настоящия капитан на бианконерите:

„Скъпи Дел Пиеро, дори не ни даде пет минути на терена срещу Лече, влезе и вкара. Добре свършена работа. С такова прекрасно попадение ти не настигна на 178 гола в Серия А за Ювентус, но ти няма да спреш тук.”

„Не съм лъжец и ще ти кажа директно, че това ме разочарова малко, но фактът, че го направи ти, който познавам от малко момче и че аз те доведох в Юве, ми дава удовлетворение.”

„Рано или късно това трябваше да се случи, защото аз не бях дори на 33, когато се отказах от футбола, докато виждам, че ти си на крачка от 36-ия ти рожден ден и все още имаш голямо желание да тренираш.”

„Продължавай по този път. Учи младите си съотборници какво е Ювентус, обяснявай им за гордостта да носиш този екип и какво е да бъдеш гладен за победи”, пише още Джампиетро Бониперти, чийто рекорд бе изравнен след цели 50 години, до Алесандро Дел Пиеро в отворено писмо, публикувано в „La Gazzetta dello Sport”.