Легендата на италианския футбол и Каляри Джиджи Рива бе избран за почетен президент на клуба от остров Сардиния. След официалната среща на ръководството, президента Томазо Джулини сподели:

„Рива е първият фен на отбора. Всичко започна много естествено, след няколко разговора. Той иска да бъде смятан за приятел и фен на отбора. Това е начин да бъде близо до нас в тази специална година. През 2020 година се навършват 100 години от създаването на клуба, както и 50 от спечелването на титлата. Изпитвам голяма емоция. Питам се кой съм аз, за да говоря за този мит. Радвам се, че заедно ще дадем тази емоция на привържениците на Каляри”, заяви Джулини.

„И двамата сме много срамежливи, но всички разговори между нас преминаха гладко. Това е символ на близост в отбора. Рива ни благодари, но кой точно трябва да направи това, не съм сигурен. Той вярва, че отборът е добре организиран и може да се наложи в Серия А. Сподели, че в тима има духът на старите времена. Съжаляваме за поражението срещу Лацио (б.а. Каляри загуби с 1:2)”, добави още той.

Джиджи Рива бе президент на Каляри през 1986 година. Той е най-голямата легенда на клуба (б.а. играе от 1963 до 1976 година в тима) и е с основна заслуга за спечеленото Скудето през 1970 година. Нападателят печели Европейската титла с Италия през 1968 година, а през 1970 година е в състава при загубеният финал на Мондиал 1970 в Мексико срещу Бразилия.