Отборът на Каляри извърши зрелищен обрат и победи Сампдория с 4:3 в домакински двубой от 14-и кръг на Серия А. "Сардинците" губеха с 1:3 до 75-ата минута, когато започна обратът. В 38-ата Фабио Куалярела откри от дузпа за гостите, а в 52-ата Гастон Рамирес удвои аванса. В 69-ата Наинголан върна едно попадение за домакините, а секунди по-късно отново Куалярела възстанови аванса. Последваха два бързи гола на Жоао Педро, с които резултатът стана 3:3. За да бъде пълна драмата, дълбоко в добавеното време Алберто Чери оформи крайното 4:3 и донесе трите точки на своите.

Първата сериозна опасност пред някоя от двете врати дойде в 23-ата минута Жоао Педро засече центриране, но ударът му с глава премина точно до дясната греда. 

В 35-ата Фабио Куалярела пропиля страхотна голова възможност, след като получи прецизно центриране в наказателното поле, но ударът му нямаше достатъчно сила и не можа да преодолее Рафаел, който спаси.

Малко по-късно Лука Пелегрини извърши непозволено действие, поваляйки съперников футболист. С изпълнението от бялата точка се нагърби Фабио Куалярела, който изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл и покрай Рафаел. 

Всичко по-интересно в срещата се случи през втората част. В началото Куалярела изпрати топката към Гастон Рамирес, който се възползва от разбъркването в наказателното поле и удвои аванса на гостите. 

В 69-ата минута защитниците на Сампдория оставиха твърде много пространство на Раджа Наинголан, който се възползва по перфектен начин и върна едно попадение за домакините. Белгиецът изпрати уникален снаряд към вратата на Емил Аудеро, който нямаше как да противодейства. 

Само минута по-късно отново Куалярела реализира за 1:3 и възстанови двойния аванс на Сампдория. Нападателят овладя топката и я изпрати във вътрешната страна на дясната греда. 

В 74-ата минута Жоао Педро овладя центриране в наказателното поле от Наинголан и изстреля топката в горната част на мрежата, правейки резултата 2:3. 

Две минути по-късно резултатът вече бе изравнен след ново попадение на Жоао Педро, който отбеляза по идентичен начин. 

Дълбоко в добавеното време Лука Пелегрини отправи красиво прехвърлящо подаване в наказателното поле, където Алберто Чери успя да го превърне в превъзходен гол, отклонявайки топката в мрежата.

Отборът на Каляри е 4-и в класирането с актив от 28 точки, а Сампдория е на косъм от зоната на изпадащите с 12 пункта.