Ръководството на Лацио се опитва възможно най-бързо да склони Марсело Биелса да поеме отбора от следващия сезон. По информация на италианските медии вече е имало две срещи между специалиста и клубния президент Клаудио Лотито.

До този момент се вярваше, че Хорхе Сампаоли ще е човекът, който да замени назначения за временен наставни Симоне Индзаги. Преговорите между двете страни обаче се проточиха доста, главно заради различията на двете страни около възнаграждението, което аржентинецът би получавал. Така постепенно „лациалите“ се насочиха към други кандидати, след като стана ясно, че трудно е удовлетворят претенциите на Сампаоли.

Другото име, което се спрягаше за поста на Индзаги, бе това на Чезаре Прандели, ала напоследък тези слухове затихнаха. В Лацио вече имат нов фаворит в лицето на Биелса, който е без работа, откакто напусна Олимпик Марсилия в началото на отминалия сезон. За да се случи сделката по-бързо, лично президентът Лотито води преговорите, които биха довели тактика на „Олимпико“.