Отборът на Лацио се наложи с 4:2 над Каляри в мача от 10-я кръг на Серия А. Точни за „римските орли“ бяха Стеафно Маури, Мирослав Клозе, който се разписа на два пъти и Едерсон. Едсон Брафхейд имаше малшанса да се разпише в собствената си врата и така върна един гол в полза на Каляри, а Жоао Педро добави още един.

Прекрасен двубой за Лацио изнесе Мирослав Клозе, който освен с двете попадения се отчете и с асистенция, както и с още куп добри изяви.

Първото полувреме се разви изключително динамично, като само до 26-ата минута преднината на Лацио бе класическа. Още в 7-ата минута Стефано Моури получи добро подаване от Мирослав Клозе и откри за 1:0. Лацио продължи да упражнява натиск върху съперника си и така само в рамките на две минути, в 25-ата и 26-ата, Мирослав Клозе добави нови две попадения. След като бе асистирал за първия гол, немският футболист се възползва от подаване на Сенад Лулич, който му свали с глава топката във вратарското поле, след центриране от дясно, и се разписа за 2:0.

Минута по-късно отново Клозе бе в прегръдките на съотборниците си. Отново след асистенция на Лулич нападателят покачи на 3:0.

Веднага след почивката обаче Едсон Брафхейд имаше малшанса да си отбележи автогол, в опита си да изчисти топката при едно разбъркване.

А в 84-ата минута Жоао Педро насочи топката в мрежата на домакините, след като преди това негов съотборник му я бе свалил на крака с глава.

Този развой като че ли ядоса малко „орлите“, които в даденото от съдията продължение оформиха крайното 4:2. В 92-ата минута Едерсон оползотвори подобаващо подаване на Антонио Кандрева и така направи успеха на Лацио по-изразителен.

Каляри не можа да завърши мача с пълен състав, след като в 72-ата минута за Виктор Ибарбо получи червен картон за грубо влизане срещу противник.

В класирането Лацио е на 3-о място с 19 точки, а Каляри е 15-и с 9.