Мачът Лацио - Наполи беше прекъснат за няколко минути от съдията след обидни и расистки песни от трибуните. Песните на римските фенове първо бяха насочени към Наполи и неаполитанците, но в крайна сметка може да донесат доста солидна санкция на "орлите".

Според "Газета дело спорт", някои от феновете на Лацио Рома пеели "О, Везувий прочисти ги с огън" ("O Vesuvio, lavali con il fuoco"). По този начин те правят препратка към изригването на вулкана в древни времена, който почти заличил тази част от Италия, където е Неапол. 

Когато обаче от трибуните започнали да се чуват викове, наподобяващи маймунски крясъци, очевидно насочени към сенегалския нападател на Наполи Калиду Кулибали, съдията Масимилиано Ирати реши да спре срещата в 67-та минута за няколко минути.

Играта беше подновена, но също и виковете по адрес на Кулибали. В края на мача те бяха заглушени от песните на неаполитанските фенове. Тифозите на Наполи имаха забрана да дойдат на този мач, което също може да се отрази на клуба им, но се очаква по-сериозните санкции да са за Лацио. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS