Отборът на Наполи запази лидерската си позиция в италианската Серия А и след сблъсъка с Лацио в 23-я кръг. Наполи победи с 2:0 като гост и вече има 53 точки на върха в Италия, като авансът пред втория Ювентус, който също записа победа в 23-я кръг е две точки. Съставът на Лацио пък е девети във временното класиране с 32 точки, като поражението сложи край на серията от седем мача без загуба в Серия А.

Седмата поредна победа на Наполи дойде след две попадения през първото полувреме, като в 24-ата и 27-ата минута се разписаха съответно Гонсало Игуаин и Хосе Кайехон.

Стражът на Лацио Федерико Маркети трябваше да спасява вратата си в 7-ата минута, когато отрази удар на Гонсало Игуаин. В 24-ата минута аржентинският нападател на Наполи бе изведен добре в предни позиции, остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Малко по-късно обаче Игуаин се пребори за топката и реализира за 1:0 в полза на гостите в тази 24-ата минута. Само три по-късно, в 27-ата Хосе Кайехон получи от Лоренцо Инсиние и с чудесно изпълнение вкара за 2:0.

След почивката Лацио имаше няколко възможности да намали пасива си и да търси обрат, като в 65-ата минута Мирослав Клозе стреля, но над гредата. Десетина минути по-късно бразилецът Маурисио скочи добре и отправи удар с глава, но топката мина покрай дясната греда на Наполи, а гостите записаха заслужена победа с 2:0.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS