Президентът на Лацио Клаудио Лотито пропищя от очертаващото се като тенденциозно съдийство срещу орлите през този сезон.

Търпението на Лотито преля след загубата в неделя с 3:4 като гост на Наполи, когато реферът първо не зачете редовен гол на римляните при 2:2, когато след далечен изстрел на Кристиан Броки топката се удари в напречната греда, след което мина голлинията и се върна към терена, но попадението не бе зачетено.

След това при 3:2 за Лацио съдията Лука Банти отсъди много дискусионна дузпа за неаполитанците, след като Едисон Кавани се строполи в наказателното поле и същевременно изгони Джузепе Биава.

Последва червен картон и за старши треньора на столичаните Еди Рея, който поиска обяснение от арбитъра, въпреки че по принцип минава за един от най-кротките наставници в Серия А.

Най-скандалният момент обаче беше в добавеното време на срещата, когато ошашавеният вече Банти показа втори жълт картон на Джузепе Скули, но пропусна да го изгони и го остави да доиграе мача.

„Кавани симулира и получи дузпа. През същия уикенд Хавиер Санети спъна Антонио Касано за дузпа и получи само жълт картон, докато Джузепе Биава беше директно изгонен. Искам еднаквост в решенията на съдиите”, категоричен бе Клаудио Лотито.

В предишния ключов мача за Лацио – срещу Рома, отново бяха изгонени двама играчи на орлите, а за вълците получиха също спорна дузпа, която бе 5-а свирена в тяхна полза в последните 4 римски дербита.

В същия двубой фенове на Рома светиха с лазери в очите на вратаря на бианкочелестите Фернандо Муслера при първия гол на Франческо Тоти от пряк свободен удар, но реферът не направи нищо срещу това, въпреки че на няколко пъти играчи на Лацио го предупреждаваха за инцидента.