Отборът на Наполи победи Лацио с 4:3 в мач от 31-я кръг на Серия А. Двубоят ще се запомни с многото обрати и драматичната развръзка, състояла се едва в края на срещата. В герой за домакините се превърна Едисон Кавани, който реализира хеттрик, а зрителите на двубоя видяха дузпа и червен картон, напълно в духа на мача. Победният гол, който реши изхода на двубоя падна едва в 88-та минута, а благодарение на това Наполи измести Интер от второто място в подреждането на шампионата.

Лацио поведе с гол в 29-та минута, дело на Стефано Маури, възползвал се чудесно от пас на Мауро Сарате.

Всички останали 6 попадения дойдоха след почивката на мача. В 56-та минута „римските орли” поведоха с 2:0 чрез Андре Диас, който засече от центриране от пряк свободен удар. По този начин, уж предрешеният изход на двубоя, се оказа съвсем илюзорен, защото дойде времето на Едисон Кавани, както и на Андреа Досена, който намали резултата до 1:2 в 60-та минута. Само 120 секунди по-късно Наполи вдигна феновете на стадиона на крака, след изравнително попадение с глава, след удар отблизо, за 2:2 на Едисон Кавани.

В 68-та минута Салваторе Ароника си вкара автогол, вместо да изчисти топката от наказателното поле, с което Лацио отново излезе напред.

Последната дума обаче имаха футболистите на Наполи. В 80-та минута Джузепе Бява трябваше да остави гостите с човек по-малко, след като получи червен картон за нарушение срещу Кавани. Зад бялата точка застана именно нападателят на домакините, който бе точен за 3:3.

В заключителните минути Наполи се оказа по-съобразителният тим или по-точно Едисон Кавани се оказа най-хладнокръвният играч на терена, който сложи точка на спора за крайното 4:3 в 88-та минута на мача.

Лидер в класирането е Милан, който снощи победи Интер с 3:0. Милан има 65 точки, Наполи е втори с 62, а Интер остава трети с 60.

Срещи от 31-ия кръг на италианското футболно първенство:

Наполи - Лацио - 4:3 (0:1)

по-късно днес:
Катания - Палермо
Чезена - Фиорентина
Киево - Сампдория
Дженоа - Каляри
Лече - Удинезе
Парма - Бари
Рома - Ювентус

от събота:
Милан - Интер - 3:0 (1:0)
Бреша - Болоня - 3:1 (2:1)