В мач от 23-ия кръг на Серия А Лацио прекъсна негативната си поредица, като съкруши Пескара навън с 6:2. Преди тази среща хората на Симоне Индзаги бяха инкасирали две поредни поражения, така че победата беше жизненоважна за амбициите им спрямо евротурнирите.

Двубоят на „Стадио Адриатико“ предложи истинско зрелище, като само през първото полувреме паднаха 4 гола. Марко Пароло откри за Лацио в 10-ата минута, а четири минути по-късно отново той с разписа за 2:0. Това доведе до отпускане в редиците на „орлите“ и те платиха скъпа цена.

Първо в 29-ата минута Ахмад Бенали намали за „делфините“, а в 37-ата Джанлука Капрари пропусна дузпа и с нея шанса да изравни. Паритетът в резултата все пак бе възстановен в 41-ата, когато Бенали асистира на Гастон Бругман.

След паузата Лацио буквално смаза надеждите на своя противник. Марко Пароло оформи хеттрик с попадение в 49-ата минута, а 8 по-късно Кейта Балде покачи до 4:2. Чиро Имобиле прекърши съпротивителните сили на Пескара с гол в 69-ата минута, а крайното 6:2 стана факт след четвъртото попадение на Пароло в мача, паднало в 77-ата.

Във временното класиране Лацио е четвърти с 43 точки, на точка пред петия Интер. Пескара е твърдо е последен с едва 9 точки и 16 загуби в своите 23 мача.

Серия А, 23-и кръг, резултати от неделя:

Милан – Сампдория 0:1

Аталанта – Каляри 2:0

Киево – Удинезе 0:0

Емполи – Торино 1:1

Дженоа – Сасуоло 0:1

Пескара – Лацио 2:6