Мирослав Клозе изведе Лацио до четвърта поредна победа в Серия А. „Римските орли“ се наложиха с 2:1 при домакинството си на Торино от осмия кръг на италианското първенство.

Лацио започна силно мача и още в 5-та минута Антонио Кандрева направи добър пробив, навлезе в наказателното поле на Торино и стреля, но Жиле спаси.

Лацио поведе в 15-та минута, когато Лукас Билиа изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Торино.

Домакините можеха да удвоят своята преднина три минути по-късно. Антонио Кандрева стреля опасно, но Жан-Франсоа Жиле успя да се намеси решаващо и да избие топката в корнер.

Филип Джорджевич стреля опасно в 32-та минута, но Жиле отново демонстрира добър рефлекс и спаси.

Торино успя да изравни резултата в 53-та минута, когато Александър Фарнеруд се възползва от грешка в защитата на Лацио и с премерен удар в долния десен ъгъл изпрати топката във вратата на Федерико Маркети.

Антонио Кандрева стреля от фаул в 60-та минута, след което Жиле успя да избие топката, но право в краката на Мирослав Клозе, който отблизо не пропусна да донесе победата на Лацио.

След тази победа Лацио вече има 15 точки и се намира на пета позиция, докато Торино е на тринадесето място с 8 точки.