Колумбийската звезда на Фиорентина Хуан Куадрадо е на крачка от трансфер. Според италианските медии, той вече се е качил на полет за Англия и се очаква рано вечерта да пристигне в Манчестър. 

Там се очаква да преговаря с ръководството на местния Юнайтед за договор. Според испанския вестник "Марка" пък, "червените дяволи" са отправили и официална оферта за него, която е на стойност 40 млн. евро. 

"Виолетовите" искаха за звездата си поне с 5 млн. повече, но явно са склонни и на лек компромис, след като са го пуснали да пътува. Очаква се развитие още до края на тази седмица. 

Ако всичко е наред, колумбиецът ще е третото ново попълнение на новия мениджър на Юнайтед Луис ван Гаал това лято, след като вече подписа с Люк Шоу от Саутхемптън и Андер Ерера от Атлетик Билбао. 

Очакваше се Куадрадо да премине в Барселона, тъй като каталунците проявяваха изключително сериозен интерес към него, но явно е предпочел Англия. Вчера той имаше среща с боса на Фиорентина Андреа Дела Вале, на която двамата мъжки се разбраха при добра оферта да има трансфер. И ето, че тя дойде.