Бившият италиански национал Кристиан Виери започна тренировки с Лацио. 37-годишният Виери обаче не се гласи за изненадващ трансфер на Олимпико, а просто ще поддържа форма с бианкочелестите и ще опита да заличи биреното си коремче.

Сменилият редица отбори през кариерата си Бобо Виери също така ще бъде полезен в тренировъчния процес на Лацио по време на почивката за националните отбори, тъй като в момента римляните са в намален състав.

„Кристиан Броки ми каза да тренирам с Лацио по време на почивката за евроквалификациите, така че дойдох да го видя за няколко дни”, обясни Кристиан Виери, който игра за орлите през сезон 1998/1999 година и вкара 14 гола в 28 мача. Тогава той спечели с Лацио КНК и Суперкупата на Испания.

„Това е добро упражнение, така че най-малко мога да сваля килограми. Не се тревожете много, нямам намерение да се връщам в спорта.”

„Казвайки това, ако получа добра топка в краката си, все още мога да я вкарам в мрежата, дори и да имам шкембе.”

„Дали футболът ми липсва? Трябва да отбележа, че не чак толкова много. Мислех, че ще бъде по-лошо, но рано или късно, трябва да окачиш обувките на стената”, каза още Бобо Виери.

Освен в Лацио, Кристиан Виери игра за редица отбори - Интер, Милан, Ювентус, Атлетико Мадрид, Монако, Аталанта, Фиорентина, Торино, Венеция, Равена, Пиза и родния му Торино.