Славният ветеран Тото ди Натале ще напусне италианския шампионат на 37-годишна възраст. Но нападателят няма да окача обувките на пирона, а ще замине отвъд Океана, за да изиграе последните мачове в богатата си кариера. 

Самият футболист призна пред авторитетното издание "Гадзета дело Спорт", че няма да подновява изтичащия му през юни контракт. А вестникът твърди, че ще продължи да играе в САЩ. 

Цялата кариера на ветерана е преминала на Апенините досега. Но явно и той иска да напълни банковата си сметка в залеза на кариерата си и затова няма да продължи екипа на "фриуланите" за поне още един сезон. 

"През юни си тръгвам. Няма да си подновя договора. Ще видим какво ще ми предложи бъдещето", сподели Ди Натале пред "Гадзета дело Спорт". 

В момента той е един от едва седмината футболисти в историята на Серия А, които са вкарали повече от 200 гола в италианския елит. Ди Натале има 202 на сметката си и е само на три зад легендата Роберто Баджо. Лидер е Силвио Пиола с 274 и е на практика недостижим на върха.