Треньорът на Ювентус Антонио Конте не успя да сдържи нервите си след равенството 1:1 срещу Дженоа и публично поиска главният съдия на мача Марко Гуида да бъде уволнен.

„Бианконерите“ претендираха за дузпа в края на мача, когато Андреас Гранквист игра с ръка в опита си да изчисти топката малко пред голлинията.

Реферът и неговите асистенти обаче не видяха нищо нередно в ситуацията, като прецениха, че в действията на защитника няма умисъл. След последния съдийски сигнал целият тим на Юве, начело с треньорския щаб, наобиколи арбитрите, докато търсеше обяснение за решението им.

„Мисля, че те прекрачиха линията“, заяви разяреният Конте. „Бих приел отсъждането, ако те ми кажат, че не са видели добре инцидента, но когато съдия ти отвърне, че „не е бил готов“ да даде дузпа – това не е нормално. Това вече не е футбол. В такива случаи да му кажеш: „Засрами се!“, е най-малкото, което можеш да сториш.“

„Бих приел решението, но не и когато съдията на голлинията смята, че това е дузпа. Ръката трябва да е близко до тялото, правилата са ясни. При такива случаи просто трябва да върнеш лиценза си за съдия“, продължи наставникът на „старата госпожа“.

„Ще си поговоря с играчите за положителните и отрицателните неща от този мача, но не мога да толерирам това, което се случи. Нека медиите вече не ни надуват главите с про-Юве и анти-Юве грешки, защото грешките са навсякъде, против и в полза на всеки“, завърши Конте.