Ювентус направи грешна стъпка в борбата си за титлата в Серия А, след като в мач от 22-рия кръг завърши наравно 1:1 като домакин на Дженоа.

По този начин шампионите пропуснаха да се възползват максимално от загубата на Лацио от Киево и увеличиха аванса си на върха само с 1 точка. Юве има 49 точки, но ако Наполи победи Парма като гост, то неаполитанците ще се доближат само на 3 точки от „бианконерите“. Дженоа пък вече има 18 точки, но продължава да бъде в зоната на изпадащите.

На „Ювентус Арена“ домакините имаха сериозно превъзходство над своя съперник, но малшанс пред гола, а и грешни решения на съдиите ги лишиха от победата.

През първата част Юве имаше превъзходство, но в последната третина на терена липсваха идеи и така вратата на Фрей не бе сериозно застрашена.

След почивката обаче натискът на домакините стана още по-ожесточен и логичното се случи в 54-а минута, когато резултатът бе открит. Вучинич перфектно подаде към нахлуващия отдясно Лихщайнер, който от своя страна веднага прати топката към наказателното поле. Там най-съобразителен бе Куалиарела, който успя да я засече и въпреки усилията на Гранквист да я вкара за 1:0.

Дженоа обаче изненадващо стигна до изравняване в 68-а минута чрез бившия играч на Юве Марко Бориело. Юрай Куцка центрира чудесно към далечната греда, където Бориело изпревари Барзали и от близко разстояние с глава реализира за 1:1.

След попадението, натискът на Ювентус стана още по-ожесточен, а пропуски направиха Лихщайнер и Вучинич. Черногорецът имаше и претенции за дузпа след съприкосновение с Джакерини.

В 82-а минута пък влезлият като резерва Джовинко уцели греда след перфектно изпълнение от пряк свободен удар.

Най-спорната ситуация бе в добавеното време на мача, когато Гранквист в опита си да избие топката игра с ръка, но въпреки това съдията Гуида не отсъди дузпа като това бе и последното действия в мача. След неговия край всички играчи на Ювентус искаха обяснение от съдиите, а най-бесен бе старши треньорът Антонио Конте, който бе близо до това да стигне до физическа саморазправа с реферите.