Треньорът на Ювентус Антонио Конте запази спокойствие след победата над Рома в дербито на Серия А, което тимът му спечели с 3:0. Наставникът заяви, че е „умерено доволен“ от представянето на своите момчета, които нанесоха първо поражение на „джалоросите“ през сезона.

Успехът бе 10-и поред за „бианконерите“ в калчото и им осигури титлата на зимен шампион кръг преди преполовяването на кампанията.

„Ще остана умерено доволен, докато не постигнем целите си, така че този успех е просто една стъпка и нищо повече. Точно заради това нашето задоволство е умерено“, коментира Конте. „Предстои втория дял от шампионата и трябва да се справим добре. Тези 8 точки разлика са важни, но не трябва да се превръщат в илюзия, тъй като това ще наруши концентрацията и желанието ни, а тогава ще имаме истински проблеми. Всичко е възможно.“

„Нека не забравяме, че Рома спечели първите си 10 мача, а след 18-ия кръг сме на 8 точки пред тях. Все още се изненадвам от нашето развитие по отношение на тактиката и настройката, защото наистина се подобряваме в тези области. Сега останалите тимове ни познават добре, наясно са със слабите и силните ни страни. Това означава, че ще трябва да поработим още върху слабостите си и да поддържаме нивото на силните ни страни“, допълни Конте.