Ювентус направи огромна крачка към титлата в Серия А, след като победи с 3:0 големия си конкурент Рома и така увеличи аванса си на върха в класирането на цели 8 точки.

Мачът на "Ювентус Стейдиъм" бе много интригуващ като "бианконерите" показаха, че поне в този момент се намират в по-добра форма. Артуро Видал (17'), Леандро Бонучи (48') и Мирко Вучинич от дузпа (77') реализираха головете за победителите, а Рома трябваше да завърши мача с 9 души, след като в рамките на две минути (75', 76') Даниеле Де Роси и Леандро Кастан получиха червени картони. За "джалоросите" пък това бе първа загуба от началото на сезона.

В началото на двубоя в Торино, Рома поне привидно играеше по-добре и диктуваше темпото на игра. Юве обаче нанесе своя удар в 17-та минута, когато Артуро Видал отбеляза първия гол в мача. Карлос Тевес в наказателното поле пусна хитър пас към чилиеца, който от малък ъгъл вкара с точен удар покрай Морган Де Санктис.

След гола, Рома продължи да играе малко по-добре, но до края на полувремето нови попадения не паднаха.

Това обаче се случи само 3 минути след подновяването на играта през втората част. Андреа Пирло центрира отляво, а Леандро Бонучи бе оставен сам и от няколко метра засече от въздуха, за да промуши топката във вратата на Рома.

Кулминацията на мача дойде между 75-та и 77-та минути. Първо Даниеле Де Роси получи директен червен картон за груб фаул в близост до наказателното поле. От отсъденото нарушение, Пирло центрира в наказателното поле, а Киелини с глава насочи топката към голлинията. Там Леандро Кастан опита хитро да избие с ръка, но това не бе незабелязано от съдията, който даде червен картон на Кастан, а Юве получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Вучинич, който оформи крайното 3:0.

С 9 души, Рома нямаше никакъв шанс за нещо повече, а Ювентус също само доиграваше мача, който логично завърши при този резултат.

Така в класирането Ювентус вече има 49 точки, докато Рома е на втора позиция с 41.