Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте сподели, че неговият тим е заслужавал успеха над Интер в мач от 30-я кръг на Серия А. С успеха с 2:1, Старата госпожа продължи убедително да крачи към титлата в Италия, като заема лидерската позиция с 65 точки.

„Постигнахме чудесен резултат. По мое мнение Интер беше способен да победи всеки тим“, сподели наставникът пред Sky Sport Italia.

“Доказахме, че се представяме по-добре от ноември месец, когато загубихме от Интер. Поздравявам моите момчета. Мачовете с Интер, винаги са с главно „М“ - уточни Антонио Конте.

Наставникът на Ювентус бе категоричен, че с успеха, тимът му е направил още една крачка към Скудетото. „Това е още една стъпка към титлата, като зад нас оставан тимове като Наполи и Милан, които очакват наши грешки, за да скъсят преднината“, добави още треньорът.

Антонио Конте не скри, че освен в Италия, амбициите на тима са насочени и към Европа: „Сега Ювентус ще отиде в Мюнхен в добро състояние. Ще се изправим срещу силен съперник – Байерн Мюнхен, но продължаваме да поддържаме тази мечта. В Италия постигнахме това и се движим в правилната посока, а сега искаме да направим същото и в Европа.“