Наставникът на Ювентус Антонио Конте отговори доста уклончиво на въпроса дали ще продължи да води отбора и догодина. Това веднага даде храна на спекулациите, че може и да напусне.

Той е обвързан с "бианконерите" до края на следващия сезон. Но фактът, че още не е получил предложение да го поднови, въпреки титлите, които донесе на "старата госпожа", карат специалистите на Апенините да мислят, че той има и друг вариант.

"И аз, и ръководството винаги сме казвали, че ни предстоят разговори. Ще видим какво ще се случи, те ще се проведат, когато обстановката малко се поуспокои."

"Трябва да анализираме ситуацията и да преценим кое е най-доброто за Ювентус. Ще се съобразим с нуждите на клуба. Винаги ще бъда фен на Юве, но трябва да говоря с шефовете за бъдещето си", сподели Конте.

Той изведе "бианконерите" до трета поредна титла и общо 30-а в историята им. Феновете го боготворят, а единствено му липсва успех в Шампионската лига.

"Това скудето беше много важно, то е историческо за отбора ни. Спечелихме три поредни титли, а преди това постоянно бяхме на седмата позиция. Пишем история", сподели щастлив Конте след победата на тима му над Аталанта с 1:0.