Новият селекционер на „Скуадра адзура“ Антонио Конте започна с победа начело на тима, надвивайки силния тим на Холандия с 2:0 в Бари.

„Да започнеш с победа винаги е добре, нали? Извън победата, която ни дава увереност, аз съм доволен от това, че видях реализацията на някои ситуации, които подготвяхме. За 6 тренировки момчетата разбраха идеята и я възприеха“, каза Конте.

„Един треньор може да има 1000 идеи, но играчите са тези, които ги превръщат в действие, или не успяват. Този мач бе олицетворение на това как организацията кара таланта да избухва. За нашия отбор не би могло да бъде другояче, не и на този етап.“

„Искам да формирам отбор, в който принципите са преди всичко и преди всеки футболист. Имам по-малко време за работа, отколкото в клубовете, но играчите бяха твърде отзивчиви. Играехме с хъс. Това беше контрола, но срещу много силен съперник“, завърши Конте.

Италия е в една квалификационна група с България за Европейското първенство. „Адзурите“ стартират на 9 септември с гостуване на Норвегия.