Италианският Палермо е направил един последен опит да спаси професионалния си лиценз, като е замесил и името на българска компания и сега е разследван за машинации. Сицилианците подадоха документи за участие в Серия Б и следващия сезон в последната възможна минута, но те впоследствие бяха отхвърлени от Италианската футболна централа, а клубът обжалва. 

За да получат достъп до професионалния футбол, от Палермо е трябвало да предоставят банкови гаранции. Нито една финансова институция на Апенините не е дала такива и затова президентът на клуба Салваторе Тутоломондо обявил, че има такива от българска компания - "Лев Инс", съобщава "Калчомеркато". 

Италианските медии веднага се свързали с нейни представители, които категорично отрекли да има такова нещо. Даже след този сигнал от медиите се очаква българската фирма да се обърне към Прокуратурата в Рим и да подаде оплакване за възможна измама с нейното име. 

Очаква се Тутоломондо да бъде викнат да дава обяснения за целия случай, а през това време да търси финансова институция някъде по света, която да даде гаранция за финансирането на клуба до 4 юли, когато изтича последният срок по обжалването от страна на Палермо. 

В закъсалия финансово италиански клуб играе българският национал Ивайло Чочев. Ръководството се надяваше да върже бюджета, като продаде звездите си, но всички кандидати за подписите им изчакват развръзката с бъдещето на Палермо, защото ако клубът отиде в аматьорския футбол, играчите могат да напуснат без пари.