Ветеранът в състава на Лацио Мирослав Клозе е преодолял проблемите с контузията, която го мъчеше напоследък. Той пропусна няколко занимания на римляните, но попадна в състава за двубоя от Купата на Италия с Наполи в сряда. 

В понеделник той изобщо не се появи на заниманието на базата на "орлите" и мнозина очакваха 36-годишният таран да получи почивка в полуфиналната битка. Но той е на линия и има огромен шанс да се появи на терена. 

"Миро е добре, просто му дадох почивка като предпазна мярка. Беше получил удар, който му пречеше да се представя на най-доброто си ниво. Но вече всичко е наред с него и ще мога да го ползвам в Неапол."

"Ще избера такъв състав, който ще има най-големи шансове да победи съперника. Ние сме задължени да победим, нямаме причини да си правим каквито и да било други сметки", сподели наставникът Стефано Пиоли. 

Първият мач в Рим през февруари между тези два съперника завърши наравно 1:1. Двубоят в Неапол е в сряда вечерта, а нулевото равенство класира домакините напред. Лацио пък има нужда само от победа или равенство 2:2 и повече, за да продължи на финала.