Лацио постигна шеста поредна победа в Серия А, като по този начин се утвърди на шестата позиция в класирането. „Римските орли“ са устремени към Шампионска лига, след като спечелиха с 3:1 гостуването си на Каляри от 29-я кръг на Серия А.

Лацио имаше надмощие в началото на мача. В 10-та минута Стефано Маури стреля опасно, но Желко Бъркич успя да спаси.

Лацио поведе в резултата в 31-та минута, когато Стефано Маури подаде на Мирослав Клозе, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Каляри и сам срещу Желко Бъркич нямаше проблеми отблизо да вкара.

Едно от малкото положения пред вратата на Лацио бе в 42-та минута, когато Федерико Маркети спаси удар на Пол-Жозе М'Поку.

В 48-та минута Стефано Маури стреля опасно, но Желко Бъркич успя да спаси.

Каляри успя да изравни резултата в 50-та минута, когато Авелар подаде към Муса Соу, който с хубав параболичен удар изпрати топката във вратата на Федерико Маркети.

Лацио получи правото да изпълни дузпа в 60-та минута, която бе реализирана от Лукас Биля.

Фелипе Андерсон можеше да реши изхода на мача в 62-та минута, но ударът му бе отразен от Желко Бъркич.

Лацио получи правото да изпълни нова дузпа, след като Модибо Диаките фаулира играч на гостите в наказателното поле на Каляри. Съдията Джанлука Роки изгони Диаките с директен червен картон. Лукас Биля изпусна да реализира дузпата.

Лацио успя да вкара трети гол в добавеното време на мача, когато Каталди с дълъг пас намери Марко Парола и той реализира третото попадение в срещата, като по този начин оформи крайния резултат в срещата.

Лацио се утвърди на третото място в класирането с актив от 55 точки и остава да е на една точка за втория Рома. Каляри остава в зоната на изпадащите, като заема деветнадесета позиция с 21 точки.