Делегацията от китайски инвеститори на „Сунинг Груп“ пристигна в Милано, за да води финални преговори по евентуалното си влизане в Интер.

Президентът на „нерадзурите“ Ерик Тохир се опитва да осигури свеж приток на финанси в клуба, който ще трябва да покрива сериозни дългове след значителните харчове за нови играчи преди началото на сезона. Тъй като класиране в Шампионската лига на този етап изглежда съвсем малко вероятно, Тохир ще трябва да разреши проблема с продажба на част от акциите си.

Според „Кориере дело спорт“ китайската делегация вече е започнала да преглежда финансовите отчети на Интер, за да се запознае в подробности със ситуацията. Първоначалният план е „Сунинг Груп“ да придобие 20 процента от дяловете в Интер, като Тохир ще осигури 14 процента, а останалите 6 трябва да са от акциите на бившия президент Масимо Морати.

Тъкмо тези 6 процента се явяват изключително важни, защото към момента италианецът притежава 29,5 процента от клуба. Ако той не се съгласи да участва в сделката и Тохир сам трябва да покрие въпросните 20 процента, то индонезиецът ще загуби позицията на мажоритарен собственик за сметка на Морати. Това обаче е вариант, който съвсем не устройва Тохир, който би предпочел да развали сделката, ако по някакъв начин осъществяването й означава загубване на контрола върху Интер.