Ръководството на Интер реагира светкавично на появилите се в италианската преса информации, че клубният собственик Ерик Тохир обмисля да продаде своите акции. „Нерадзурите“ достатъчно ясно обясниха, че подобен вариант изобщо не съществува.

„Гадзета дело спорт“ днес заяви, че индонезийският бизнесмен е недоволен от възвръщаемостта на инвестициите си дотук и вече се оглежда за начини да се отърве от 70-процентовия си дял, който придоби през 2013 година.

„Футболен клуб Интер категорично отрича, че президентът и мажоритарен собственик Ерик Тохир търси начин да продаде каквато и да е част от своя 70-процентов дял в клуба“, написаха „нерадзурите“.

„Като част от добре планирана средно- и дългосрочна бизнес стратегия, клубът поиска от „Голдман Сакс“ (американска мултинационална фирма за инвестиции и банкиране – б.р.) да проучи възможността за намиране на потенциални бъдещи рекламни партньори в Азия. Това е нормална процедура предвид огромния растеж на инвестициите в спорта и по-специално във футбола, които наблюдаваме там и особено в Китай. Клубът продължава да следва своите рекламни и спортни планове, като освен това работи в близко сътрудничество с УЕФА, за да работи в духа на финансовия феърплей.“

„Всички в клуба остават напълно отдадени на целта да се завърнем в Европа – искаме да се състезаваме на най-високо ниво на клубно равнище“, завърши съобщението.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS