Скромният Киево излезе на лидерската позиция в Серия А в Италия с 6 точки след два кръга. „Летящите магаренца“ удариха тежък пердах над столичния Лацио и го изпратиха у дома с товар от четири безответни гола – 4:0.

Още до почивката три гола нанизаха Медгорини в 12-ата, Палоски в 30-ата и Бриза в 45-ата минута. Палоски добави още един в 68-ата.

Ивайло Чочев бе резерва и не се появи в игра при гостуването на своя Палермо, който победи Удинезе с 1:0 и също събра актив от 6 точки. Ригони вкара още в 8-ата минута, а след това фриуланите създадоха 20 голови положения срещу пет на сицилианците, но така и не стигнаха до гол. Червеният картон на Струна от Палермо в 70-ата също не помогна на домакините.

Интер също спечели втора победа, но много измъчена – с 2:1 над новака Карпи като гост. Победното попадение реализира Йоветич от дузпа минута преди края. Пак той бе дал аванс на „нерадзурите“ в 31-ата минута, а Ди Гаудио изравни в 81-ата. Интер също е с пълен актив от 6 точки сред челниците.

Там са още Торино и Сасуоло, взели по две победи и наредили се сред петте отбора с пълен актив след два кръга.

Наполи пък изпусна надежден аванс от два чисти гола срещу Сампдория, отбелязани от Игуаин в 9-ата и 39-ата минута. После Едер в рамките на една минута – между 58-ата и 59-ата върна двата гола и фиксира крайното 2:2.

Шампионът Ювентус все още е без спечелна точка, след като загуби по-рано през деня дербито в Рим срещу Рома с 1:2.

Резултати от втория кръг:

Рома – Ювентус 2:1

Аталанта – Фрозиноне 2:0

Карпи – Интер 1:2

Дженоа – Верона 2:0

Наполи – Самподория 2:2

Торино – Фиорентина 3:1

Удинезе – Палермо 0:1

Киево – Лацио 4:0

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!