Рома нанесе втора загуба на Ювентус от началото на сезона, с 2:1 в дербито на втория кръг от Серия А.

Така след поражението и в първия кръг, Юве остава без точка в подреждането. Римляните събраха четири точки, след ремито в първия си двубой.

За първи път от 2011-та година Ювентус допуска две последователни загуби в Серия А, за този кошмарен старт на сезона.

Рома бе по-активният отбор през първото полувреме, и Ювентус само с много късмет успя да устиска нулево реми до почивката.

Пауло Дибала и Марио Манджукич започнаха заедно за Юве, докато новите попълнения на Рома Един Джеко и Мохамед Салах продължиха да работят върху сработката си.

Още в първата си атака в мача, Рома искаше дузпа, след като Манджукич препъна Алесандро Флоренци в пеналта.

Рома продължи много агресивно, и търсеше всички възможности да атакува вратата на Джанлуиджи Буфон.

Яго Фалке намери отлично Един Джеко в 24-та минута, но той не успя да засече в мрежата, а Миралем Пянич нацели и гредата преди почивката. 

Рома продължи да доминира и през второто полувреме. В 61-та минута "вълците" откриха резултата, след перфектно изпълнение на пряк свободен удар от Миралем Пянич.

В 63-та минута игра с ръка даде основания на Ювентус да иска дузпа, но отново Никола Рицоли замълча.

Само в рамките на три минути, Патрис Евра си изпроси два жълти картона, и остави Ювентус да търси обрат с 10 души. Малко по-рано резервният страж на гостите Рубиньо пък бе изгонен от пейката.

В 79-та минута Един Джеко реализира първото си попадение с екипа на Рома, засичайки с глава едно акробатично подаване на Фалке отляво.

Това до голяма степен определи и крайния изход от двубоя, като с човек по-малко и два гола пасив, Юве не изглеждаше способен на чудо.

Все пак Дибала върна надеждите на гостите, и след грешка в защитата на Рома, успя да получи пред вратарското поле, и оттам не сгреши и намали до 2:1. Това обаче бе всичко в двубоя, и трите точки останаха на "Олимпико".