Карпи дръпна на Палермо в битката за оцеляване в Серия А. Това стана след погром над гостуващия тим на Дженоа с 4:1 и така новакът в елита дръпна с три точки над опасната зона. 

Мачът започна с натиск на домакините, но Джери Мбакогу и Антонио ди Гаудио изпуснаха страхотни шансове. Те продължаваха да атакуват и някак неочаквано получиха попадение в мрежата си в 34-та минута. 

Тогава Блерим Дземаили намери перфектно Леонардо Паволети и той с прекрасен изстрел откри резултата. Но последва истинска буря пред вратата на генуезците и още до почивката обратът стана пълен. 

Но причината за това беше и в червения картон Армандо Идзо в първата минута на продължението на първата част. А в четвъртата му минута Карпи изравни с гол на Антонио ди Гаудио, който с акробатично изпълнение отбеляза. 

Още в следващата атака, точно преди да бъде даден последният съдийски сигнал за полувремето, домакините обърнаха развоя в своя полза. Тогава Лоренцо Пашути намери перфектно Лоренцо Лоло и той от близка дистанция отбеляза за 2:1. 

В 49-та минута на мача всичко вече приключи. Тогава Лоренцо Пашути реализира за 3:1, а до края остана време и за оформяне на погрома. В 86-та минута Стефано Сабели с прекрасна добавка наниза топката в мрежата за 4:1 и оформи крайния резултат. 

След този развой Карпи събра 31 точки и се откъсна пред отпадащите с три повече. Дженоа остава на 11-та позиция и доиграва сезона, след като има 40 точки и няма как да изпадне, освен на теория.