Бившият наставник на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти за първи път проговори публично за дните си в баварския колос. Той потвърди историята, която по-рано споделиха доста от играчите и ръководителите  клуба – че тренировъчните му методи не са се радвали на особени симпатии.

Хьонес: Екипът на Анчелоти имаше пререкания всеки ден

През миналия сезон Анчелоти изведе Байерн до титлата в Германия, като недоволството към него започна да расте заради слабото представяне в Шампионската лига. Впоследствие след уволнението му в края на септември президентът на клуба Ули Хьонес разкри, че Анчелоти и неговият щаб почти всекидневно са имали търкания с лекарите и фитнес треньорите.

„Много неща се изговориха от играчите, президентът на Байерн, медиите. Не мисля да се връщам в подробности към случилото се”, коментира Анчелоти.

„Имаше несъгласие относно нашата работна методология. Аз съм изградил своя метод в течение на много години и не смятам да го променям.”

Даже и Хайнес разкритикува Анчелоти

„Футболистите играят в по 60 мача на година и моят метод се базира върху качеството, а не количеството. Вместо да прекараш час и половина на терена в леко бягане, предпочитам да останеш там за час и да правиш къси спринтове, да работиш с топката и да пресъздаваш игрови ситуации от мач.”

„Футболът няма нищо общо с лекото бягане. От доста време съм в играта и нещата не са така, както когато аз играех и се наблягаше на атлетизма. Подобен подход уврежда играчите, ако те участват в 60 мача на сезона. Нужно е да се адаптираш и да използваш максимално времето, с което разполагаш.”

В тази връзка Анчелоти даде съвет и на новоназначения треньор на Милан Дженаро Гатузо. „Треньорите са, за да бъдат обвинявани, когато нещо не върви. Затова бих казал на Гатузо следното: по-добре е да потънеш със своите идеи, отколкото да го сториш с тези на другите”, каза ветеранът в професията.