Временният наставник на Ювентус Масимо Карера сподели след равенството 2:2 с Челси в Шампионската лига, че англичаните са затруднили много отбора му с персоналното пазене на Андреа Пирло. Юве трябваше да връща два гола в срещата и успя чрез Артуро Видал и Фабио Куилярела в края на всяко от полувремената.

„Знаехме, че Пирло ще бъде пазен персонално, след като всеки вижда, че нашата игра се гради около него”, обясни Карера. „Така че избрахме и други опции, като пробиви на централните полузащитници с топка в крака.”

„През седмицата наблюдавахме внимателно играчите и видяхме кой се намира в най-добра форма. Але Матри игра в неделя, но Фабио показа по перфектен начин, че всеки е необходим в Ювентус и може да направи разликата в даден момент. Той вкара страхотен гол и дори можеше да ни донесе победата в края. Играхме чудесно и доказахме, че можем да се конкурираме с всеки”, продължи техническият директор на „бианконерите”.

„Джовинко направи това, което искахме от него. Скоро ще подобри нивото на фитнеса си и без съмнение името му ще звучи из Европа. Получихме първия гол, докато играехме с 10 души, защото Видал лежеше контузен извън терена. Приемаме това, но то не ни помага. Срещу Дженоа не започнахме добре, но тук търсехме инициативата и успяхме да създадем две или три чисти положения преди почивката. Естествено, когато играеш срещу Челси, трябва да знаеш, че и те ще имат своите ситуации”, каза още Карера.