Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео похвали Оскар за фантастичния му дебют като титуляр за „сините”, но остана недоволен от изпуснатата победа срещу Ювентус в Шампионската лига. „Бианконерите” успяха да наваксат два гола пасив, а в 86-ата минута дори можеха да стигнат до пълен обрат, ако Фабио Куилярела не бе стрелял в гредата.

„Дебютът на Оскар бе фантастичен. Той е перфектен в тактическо отношение, а това бе правилният двубой за старт на кариерата му”, каза италианският треньор на лондончани.

„Стана добър мач и за двата отбора. Ние обаче съжаляваме, защото водехме с 2 гола, а не успяхме да спечелим. Юве е отбор, пълен с качество, знаехме това и бе трудно да играем срещу тях. Направихме няколко грешки в защита и им позволихме да отбележат две попадения”, сподели още Ди Матео.

„Пирло диктува темпото на отбора, така че бе важно да не му оставяме пространства и време с топката. Това бе работата на Оскар тази вечер и той се справи добре. Мисля, че трябваше да натиснем повече в търсене на трети гол, за да ги довършим, но направихме грешка при второто им попадение, когато загубихме топката в полузащитата”, завърши Ди Матео.