Капитанът на Интер Хавиер Санети подкрепи кандидатурата на бразилеца Леонардо за нов треньор на шампионите на Европа и света.

Досегашният наставник Рафа Бенитес бе уволнен от собственика Масимо Морати, след като испанецът постави ултиматум пред боса на тима и на Морати това не му се хареса.

Въпреки че под ръководството на Бенитес Интер спечели Суперкупата на Италия и Световното клубно първенство, тимът не показа убедителни изяви и се свлече до 8-о място в Серия А на 13 точки зад водача Милан, след като в 5 поредни години бе шампион в Калчото.

След неговото уволнение италианските медии изредиха няколко варианта за нов треньор на нерадзурите, като за фаворит се смята Леонардо, който през миналия сезон бе наставник на Милан и не постигна нищо запомнящо се начело на росонерите.

„Познавам Леонардо добре” - каза капитанът Санети - „Той е много интелигентен човек, който постоянно мисли за футбол.”

„Той има много да даде като треньор, благодарение на опита, който е придобил като футболист и като човек”, коментира 37-годишният Хавиер Санети.

Друг основен претендент за овакантения пост е легендарният бивш вратар на Интер Валтер Дзенга, който в последните години бе треньор на редица отбори от различни страни.