Европейският шампион по футбол Интер /Милано/ и испанският старши треньор Рафаел Бенитес прекратиха договорните си отношения "по взаимно съгласие", съобщи официално италианският клуб от Милано.

"Интернационале и Рафаел Бенитес съобщават, че по взаимно съгласие прекратяват преждевременно трудовите си взаимоотношения. Интер благодари на Рафаел Бенитес за неговата работа начело на отбора и постигнатите победи в Суперкупата на Италия и световното клубно първенство. Рафаел Бенитес благодари на Интер за професионалния опит и за постигнатите заедно победи", пише в комюникето.

Условията за прекратяването на договора на Рафаел Бенитес не се уточняват, но "ако се съди по любезния тон в комюникето" може да се очаква, че двете страни са постигнали споразумение по този въпрос. Според местната преса Интер може да плати до 8 милиона евро за преждевременното прекратяване на трудовия договор на Рафаел Бенитес, който стана старши треньор на Интер /Милано/ през това лято. Според италианската информационна агенция Анса "в близките часове" бразилецът Леонардо ще бъде назначен за старши треньор на Интер /Милано/.